Hvordan jeg jobber

Ofte tar jeg utgangspunkt i symboler fra andre kulturer, symbolikk, sammenhenger, mengder, gjentagelser, mylder, former, ornamentikk, opplevelser.

Dette bruker jeg på fat, krukker, kopper, store urner. Jeg ønsker å formidle en fornemmelse og en nysgjerrighet i overflatene og ornamentikken, og at betrakteren vil vite mer etter hvert.

Mayaenes hieroglyfer og betydning betyr en del for meg, og jeg har også brukt disse i arbeidene mine tidligere. Mye av inspirasjonen min er fra mange reiser og et års opphold i Guatemala fra august 2002 til juli 2003.

Jeg bruker dreieskiva til å forme og lage de fleste arbeidene mine. Enkle former som trenger dekor og ornamentikk. Jeg liker å dekorere, lag på lag, farger på farger, prikk på prikk. Leira som materialet gir meg nesten ubegrensede muligheter.

Jeg arbeider i steingodsleire og porselen som brennes i gassovn på 1280 grader. I de større arbeidene som store urner og fat, bygger jeg opp overflaten med flere lag begitninger i forskjellige farger. Noen ganger skjærer jeg ut ornamenter med treskjærerjern først, går ned i overflaten og lager en underdekor. Begitningene, jeg bruker porselensmasse, legger jeg på i andre ornamenter, og det kan bli opptil 10- 15 lag.

Jeg søker å få frem et tekstilt uttrykk i overflaten. Etter glasurbrenning på 1280 grader, legger jeg på nye og sterkere farger som ikke tåler så høy temperatur, og brenner på nytt til 1000 grader. Det hender jeg brenner flere ganger for å få det ønskede resultatet.